De naam badminton is ontstaan toen Engelse officieren het spel, waarmee ze in India kennis hadden gemaakt, introduceerden op het landgoed Badminton in Gloucestershire in het jaar 1873. Twee eeuwen geleden werd deze sport al in India gespeeld, zij spraken over poona. Ook zijn er voorbeelden van een soortgelijke sport die de Inca’s al speelden zo’n 2000 jaar geleden. In diezelfde periode werd het ook al gespeeld in China en Japan. De start van de moderne badmintonsport is in 1873 toen men in Europa met het spel kennis maakte.

Onze vereniging bestaat sinds 1950, de eerste jaren alleen als tafeltennisvereniging. Later kwam daar een badmintonafdeling bij en in 1980 werden het twee zelfstandige verenigingen te weten: SV Meteoor (badminton) in Veendam en TTV Meteoor (tafeltennis) in Muntendam.

Inmiddels bestaat onze club al meer dan 70 jaar, waarin de club al 40 jaar fanatiek meedoet met badminton. Momenteel bevat de club ongeveer 150 leden, van jong tot oud die op de maandag en/of dinsdag trainen. De spelers kunnen aanvullen competitie en/of toernooien spelen. Onze club heeft ook al deze jaren een goede voorraad aan teams gehad. Aanvullend kunnen spelers doorgroeien bij de breedtetraining dat op vrijdag gehouden wordt.

Klik hier om de bestuursleden te zien

Klik hier om de statuten en huishoudelijke reglementen te zien