Jeugdsponsoractie Poiesz 2024

Onlangs heeft onze club meegedaan aan de Jeugdsponsoractie van supermarktketen Poiesz te Veendam.

Van 12 februari t/m 7 april jl. kon men sponsormunten verkrijgen bij besteding van ieder € 10,- aan boodschappen of door producten aan te schaffen die meer munten opleverde, de zogeheten “spaarsprinters”.

Iedere zaterdag hadden deelnemende verenigingen uit Veendam en omgeving een verkoopdag in de supermarkt. Het thema was dit jaar: fruit!

Aan ons de taak om als club op zaterdag 9 maart jl. heerlijke aardbeien te mogen verkopen. Met een team vrijwilligers en jeugdleden hebben wij zoveel mogelijk munten weten te verzamelen om de kokers van SV Meteoor rijkelijk te voorzien!

Deze actie werd feestelijk afgesloten op vrijdag 19 april met een galafeest in evenementenhal EXPO te Leeuwarden. Uiteraard gingen wij op deze uitnodiging in en reisden wij met twee auto’s richting Leeuwarden.

Tussen de prijsuitreikingen door traden artiesten als Flemming, Kalvijn, DJ Winston Black en band Smûk op. De vrijwilligers die geholpen hebben op de verkoopdag hebben genoten van een gezellig feestje en mochten als afsluiter een cheque in ontvangst nemen ter waarde van € 821,-

De terugweg naar huis zaten de kids met een bak popcorn op schoot na te genieten en vol verhalen over hun favoriet van de avond; Flemming!

Kortom wij kunnen terug kijken op een geslaagd feest, maar ook een geslaagde jeugdsponsoractie!
SV Meteoor bedankt supermarktketen Poiesz Veendam maar uiteraard ook alle hulp van de dames en meisjes die geholpen hebben tijdens deze actie!

De bedrijvencompetitie

Op maandag 11 maart was het zover: De jaarlijkse bedrijven competitie. De bedrijven competitie bestaat uit 1introductie avond en op drie avonden wedstrijden spelen. Op de laatste avond hebben wij een spannende finale gehad. Maar voordat de groepen zover zijn om een wedstrijd te spelen, moeten zij hiervoor eerst trainen. Dit doen wij op de eerste avond. Zo is voor iedereen duidelijk wat de regels zijn en worden de basis slagen uitgelegd.

De wedstrijden zijn ingevuld middels een pool systeem, waarbij we uiteindelijk elk team tegen elkaar hebben laten spelen. Op de eerste avond waren de match-ups nog willekeurig, maar op de tweede en derde avond is er onderling gespeeld met deelnemers op gelijk niveau.

Op de laatste avond is een selectie gemaakt van drie groepen, groep A, B en C. Uit deze groepen zijn winnaars naar voren gekomen! Ben je nieuwsgierig geworden wie de winnaars zijn? Check dan onderaan de pagina wie van welke groep de winnaar geworden is!

Aan het avontuur hebben 14 bedrijven deelgenomen. Daar zijn wij als club trots op! De sfeer was fantastisch, de deelnemers fanatiek en de wedstrijden spannend om naar te kijken. Iedereen heeft het naar zijn zin gehad.

Speciale dank aan schildersbedrijf Willy Deuze voor het sponsoren van deze avonden. Ook bedanken wij Captura voor de fantastische Fotobooth.

Tot volgend jaar iedereen!

Het bestuur van SV Meteoor

nieuwjaarsvechterstolletjestoernooi

heeft meteoor voor zijn eigen leden een toernooi georganiseerd. Koos Kuilman, monica Pruis.  hebben het toernooi geleidt en verzorgd. Het was een gezellig en succesvolle avond!

Zwarte piet op bezoek

Op Dinsdag 5 december hebben wij een piet op bezoek gehad. Deze piet heeft lekker met de jeugd meegetraind en zich daarna gelijk ingeschreven bij onze vereniging.

7 badmintontrainers geslaagd en gratis cursusdag via Sport akkoord

Veel badminton verenigingen in Nederland hebben moeite om vrijwilligers met een trainerslicentie te vinden. Er heerst bij veel clubs schaarste in badminton trainers. Dan moet een vereniging er dus voor gaan zorgen dat er nieuwe trainers komen door een cursus dichterbij huis te laten organiseren door Badminton Nederland/ NOC*NSF. En dat hebben ze bij Badminton Combinatie Assen gedaan.

5 verenigingen in het Noorden kunnen nu weer opgelucht ademhalen: Er zijn 7 nieuwe trainers met succes geslaagd voor hun BWF level 1 trainers opleiding die zij in Assen hebben gevolgd. Te weten Sander Boersma, Jordi Carlo Ottjes & Carlo Danner van S.V. Meteoor;  Michel & Milan Bosgraaf van BC Assen: Jeroen Prins van S.V. De Griffioen & Anoek Maatman van B.V. Smash Hoogeveen. BC Assen wenst hun allemaal een lange en succesvolle vrijwilligers trainer carrière toe bij hun verenigingen.   2 andere cursisten zullen hun opleiding op een andere locatie gaan afronden.

De opleiding bestond uit vier intensieve cursusdagen in Kloosterveen met veel huiswerk en zelfstudie. De trainers hebben er hard voor moeten werken. Met dank aan opleiders Nick Fransman & Arjen Smith voor het afleveren van 7 goede trainers! En I-werk voor de perfecte catering.

Op zondag 1 oktober biedt BC Assen de 1-dags trainingscursus Bamito Groen aan, die gefinancierd wordt vanuit het Sport Akkoord. De deelname is hierdoor gratis. De cursus staat open voor (aankomende) badmintontrainers in de Regio Noord maar ook voor sportbuurtwerkers en eventueel leerkrachten lichamelijk onderwijs werkend met de jeugd doelgroep 7 t/m 9-10 jaar die graag wat meer handvatten over het badmintonnen bij deze doelgroep willen krijgen.  Er zijn nog een paar plaatsen vrij. Informatie hierover & aanmelding via secretaris@bcassen.nl

Avondvierdaagse
Op het laatste moment besloot Peter Scheppers SV Meteoor aan te melden voor de Avond4daagse.
Met een kleine groep gingen ze op 16-06-2023 sloten ze met 9 lopers de 10km week af!
Toppers! 👍🥳 
huldiging kampioenen

Op dinsdag 7 maart zijn twee competitieteams van SV Meteoor kampioen geworden. In de klasse Mannen Door de Weeks is het team van Marco, Florian, Caj en Carlo kampioen geworden. In de klasse Jeugd 2 is het team van Ninthe, Kimberley, Stefanie en Matthijs kampioen geworden. Hiervoor hebben ze een tegoedbon en een bosje bloemen in ontvangst mogen nemen. Nogmaals hartelijk gefeliciteerd met het behalen van deze prestatie!

Mannen Team:
Marco Kruijs
Caj Ottjes
Florian de Roo

Carlo Danner

Jeugd 2:
Kimberly Knapper
Ninthe de Boer
Stefanie de Vries
Matthijs Blaauw

Vrijheid Blijheid toernooi

Dinsdagavond 12 april werden door Koos Kuilman, Dick Pruis en Maarten Boelens het toernooi Vrijheid Blijheid georganiseerd. Ieder lid van de vereniging kon zich aanmelden voor dit toernooi. Een toernooi om de vrijheid te vieren die we terug hebben gekregen na die vervelende coronaperiode. Een toernooi waarbij de leden weer gezellig, gemengd en zonder zorgen een toernooi konden spelen. Het is niet anders te concluderen dan dat het zeer geslaagd was!

Het toernooi werd afgesloten middels een prijsuitreiking, onder het genot van  een hapje en een drankje in de sportkantine.

Jeugd SV Meteoor in de kano door Borgerswold

Afgelopen zaterdagmiddag 13 september 2014, konden de jeugdleden van SV Meteoor weer kanoën bij kanovereniging WSV-Langebosch. Een leuke samenwerking tussen beide verenigingen.

De middag werd begeleid door een aantal (jeugd-)leden van de kanovereniging en ze hadden een leuke route uitgezet voor de (jeugd-)leden van Meteoor. Het zonnetje scheen, het was gezellig en niemand heeft een nat pak gekregen. Kortom een geslaagde middag!

Het jaarlijkse toernooi in Frankfurt (2014)

Vrijdag 6 juni was het weer zover. Een groep Meteorieten ging weer op weg naar Frankfurt om mee te doen aan hun toernooi. Koos en Liza, Bert en Joke, Erik en Karina, Nicole, André en Gea, Esther, Rosalie, Victor en nieuweling Edwin. Elk jaar gaan we vroeg op pad zodat we ’s middags nog wat van de stad kunnen zien. Natuurlijk is er ook weer wat van de Duitse cultuur bekeken. Vooral de Primark was bij de dames in trek. Ook de terrassen waren een cultureel hoogtepunt. 

Zaterdag gingen we na een lekker ontbijt op weg naar de sporthal.  Esther, Rosalie, Victor en Nicole waren zaterdag als eersten aan de beurt. Met temperaturen van boven de 30 graden was het erg tropisch in de hal. De rest van de spelersgroep was ’s middags pas aan de beurt. De eerste prijzen werden binnengehaald door Esther en Rosalie. Het is een lange badmintondag geworden. Tot na tienen werd er gespeeld. Voor de avond ontspanning was er een barbecue georganiseerd.
Zondag was het opnieuw een warme dag waar de nodige zweetdruppels zijn gevallen, maar ook nu zijn er weer een paar prijzen in de wacht gesleept. ‘s Avonds volgens traditie eten In der Adler, waar Koos zijn voorspelling van de te winnen prijzen heeft gedeeld. Het aantal is gehaald, en de verenigingsbeker gaat mee naar Nederland. Ook dit jaar zijn er weer mooie resultaten gehaald en kunnen we terugkijken op een geslaagd toernooi.

Even de prijzen op een rijtje:

 • DE1    Esther Kuilman, 1e
  DD1    Esther Kuilman – Rosalie Teuben, 2e
  MD1    Esther Kuilman – Richard Stange, 3e
  DD2    Nicole Wierenga – Jennifer Ludwigs, 2e
  HE3    Edwin Bos, 3e
  DD3   Joke Hoiting – Gitte Bohm, 3e.